EmailTwitterLinkedIn

Menu

Insolventierecht

Het insolventierecht houdt zich bezig met een natuurlijk persoon of onderneming (de schuldenaar) die in financiële moeilijkheden verkeert of dreigt te komen en dat heeft gevolgen voor onder andere crediteuren en werknemers.

Veel ondernemers krijgen dan ook een keer te maken met het insolventierecht. Het kan gaan om een klant, debiteur , een relatie die failliet gaat of u zelf dreigt failliet te gaan.

Het is verstandig om u tijdig te laten adviseren over de eventuele gevolgen van een faillissement, zodat u uw schade kan beperken. Onze juristen kunnen u adviseren over bedrijfssanering, doorstart van onderneming, het voorkomen van c.q. begeleiden bij  faillissement, surseance van betalen en WSNP, het aanbieden van een akkoord, paulianeus handelen en bestuurdersaansprakelijkheid. Tevens zijn de juristen bekend met de diverse vormen van zekerheid zoals pandrecht, hypotheek en eigendomsvoorbehoud.

Onze juristen werken nauw samen met onze accountants om u goed te kunnen adviseren. Als u al klant bent bij RHM neemt uw accountant contact op met de jurist als hij constateert dat uw onderneming in financiële moeilijkheden verkeert of komt te verkeren. Om de financiële problemen aan te pakken is het vaak nodig dat er bij de schuldenaar een sanering, herstructurering of reorganisatie plaatsvindt. Uw accountant van RHM werkt nauw samen met de jurist en fiscalist, zodat uw onderneming weer succes kan behalen.

Wilt u meer informatie ontvangen over onze juridische dienstverlening, dan kunt u met onze juristen contact opnemen. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij graag wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Menu