Uw organisatie in een digitale wereld

De wereld om u heen verandert snel, al helemaal als het gaat om uw digitale administratieve omgeving. In veel nieuwsartikelen en berichten wordt hierover gesproken, maar wat betekent het nu voor u als ondernemer en voor uw organisatie?

Simpelweg gezegd kan gesteld worden dat de informatievoorziening beter op orde dient te zijn, omdat uw organisatie net als uw klanten uitgebreidere antwoorden sneller van u verwacht. De consequentie is dat u daardoor ook uw processen dient te optimaliseren en om de informatievoorziening op gang te krijgen ook dient te standaardiseren. De evolutie van het nieuwe werken, paperless-office of digitalisering gaat daarbij snel. Vanuit de landelijke en Europese politiek komen er ook steeds meer spelregels bij waaraan u dient te voldoen. En dat terwijl dit allemaal niet tot uw kernactiviteiten beschouwd wordt; het produceren en leveren van producten of diensten.

Begin met inzicht

Om bewuste en gerichte keuzes te kunnen maken zult u moeten weten welke keuzes er überhaupt zijn, waar de hoogste prioriteit ligt en wat als eerste aangepakt dient te worden. Het is vaak lastig om zonder specialistische kennis hier een juiste invulling aan te geven. Om het u makkelijk te maken hebben we binnen Rühl Haegens Molenaar een model ontwikkeld wat u zelf kunt invullen en hergebruiken als u de geplande verbeteringen hebt doorgevoerd. Het gaat in op 9 essentiële kenmerken van de digitale omgeving waar u, en diverse medewerkers op sleutelposities in uw organisatie, een waardering aan kunnen geven om een beeld te vormen van de digitale omgeving binnen uw onderneming. In een open sessie ondersteunen wij u om tot dit inzicht  te komen, zodat u weet waar u staat en waar de kansen en mogelijkheden zitten.

Continu verbeteren

We weten dat u geen systeembeheerder bent en dat verwachten we ook niet van u. Het is echter wel uw bedrijfsvoering en resultaat wat afhankelijk is van de digitale omgeving. Het is belangrijk dat u hier een eigen visie op heeft en deze kunt zelfstandig kunt bijstellen. U kunt gericht uw digitale omgeving verbeteren door deze periodiek binnen uw organisatie te toetsen en nieuwe kansen in te vullen. Of het nu gaat om kosten besparen of efficiency voordelen te realiseren: u bent straks zelf in staat om de organisatie in de digitale wereld om u heen te sturen en risico’s te vermijden.

Wilt u weten wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0478-584333 of neem direct contact op met Joost van Deelen (jvd@rhmweb.nl).