RHM organiseert informatiesessies voor bewindvoerders

Op 3 locaties zal het bewindvoerdersteam van RHM binnenkort een sessie geven over Kwaliteitstoetsing en rendementsverbetering


OVER DE INFORMATIESESSIE


Jaarlijkse kwaliteitscontrole

Als bewindvoerder bent u verplicht jaarlijks een kwaliteitstoets door een accountant te laten uitvoeren. Naast de jaarlijkse kwaliteitstoets voor de rechtbank eist ook uw brancheorganisatie dat een accountant aanvullende toetsingswerkzaamheden verricht en rapporteert. Rühl Haegens Molenaar voert sinds enkele jaren deze kwaliteitscontroles uit. Tevens verzorgen wij voor de BPBI onder andere de toelatingsaudit en de vervolgaudits.

Om de jaarlijkse kwaliteitstoets soepel en efficiënt te laten verlopen, organiseren wij op verschillende locaties regiosessies waarin wij u tips geven om u optimaal voor te bereiden op de kwaliteitstoets.

 

Rendementsverbetering

De verschillen in resultaat tussen bewindvoerderskantoren zijn groot. Wij hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de oorzaak van deze verschillen. Tijdens de informatiesessie zullen wij de oorzaak van deze verschillen met u delen en u aansporen na te denken over de wijze waarop u uw resultaat kunt verbeteren.

 

Sessies in uw regio

Rühl Haegens Molenaar organiseert op 3 locaties een sessie waarin we stilstaan  bij de meest recente bevindingen vanuit de kwaliteitscontroles die wij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd.

  • Op welke thema's verdienen de procedures en de dossiers extra aandacht?
  • Waar besteden accountants extra aandacht aan komend jaar tijdens de kwaliteitscontroles?
  • Hoe kunt u de kwaliteit van uw werk vergroten cq beter inzichtelijk maken voor accountants?

We bespreken de laatste ontwikkelingen rondom kwaliteitsbeheersing waardoor u goed voorbereid de kwaliteitscontrole tegemoet kunt zien. Hierin nemen wij de eisen van zowel de rechtbank als de BPBI mee.

 

Tevens staan wij in het tweede deel van de bijeenkomst stil bij de verschillen in resultaten tussen bewindvoerderskantoren, en de oorzaken hiervan. Wij geven u inzicht in de mogelijkheden om uw resultaat te verbeteren en wat de financiële consequenties zijn van verbetertactieken.

 

Doelstelling

Na afloop van deze informatiesessie weet u welke thema's aandacht behoeven als het gaat om de jaarlijkse kwaliteitscontrole en heeft u inzicht in de factoren die het resultaat van bewindvoerderskantoren bepalen.


DATA EN LOCATIES


27 februari:

1 maart

8 maart

Rühl Haegens Molenaar, Loopkantstraat 23L, Uden

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht, Buizerdlaan 10, Nieuwegein

Hotel Asteria, Maasheseweg 80a, Venray


RHM BEWINDVOERDERSTEAM

PROGRAMMA

16:00 uur


16.10 uur


16.45 uur


17.15 uur


17.30 uurOntvangst


Kwaliteitstoets


Rendementsverbetering


Vragen


Hapje en drankje

Na afloop is er onder het genot van een kleine maaltijd voldoende
gelegenheid om vragen te stellen aan ons brancheteam<< VOOR DEZE BIJEENKOMST KUNT U ZICH HIER AANMELDEN>>