EmailTwitterLinkedIn

Menu

Regel de ketenmachtiging eHerkenning!

eHerkenning is onmisbaar in de communicatie tussen bedrijven en overheden en instanties. Machtig daarom Rühl Haegens Molenaar om namens uw bedrijf meldingen te (blijven) verzorgen bij bijvoorbeeld het UWV en pensioenfondsen. Doe het snel!

eHerkenning verovert Nederland. Voor ondernemers is het inmiddels dé manier om in te loggen bij (websites van) de overheid, pensioenfondsen en diverse andere instanties. Het systeem eHerkenning wordt beschouwd als de standaard inlogmethode voor bedrijven. eHerkenning is een soort zakelijke DigiD. Terwijl burgers DigiD gebruiken om veilig in te loggen bij overheidsinstanties, doen bedrijven dat via eHerkenning. En moest je voorheen bij elke instantie een account aanmaken, met eHerkenning kun je via één persoonlijke inlogsleutel inloggen bij ruim vierhonderd(!) organisaties in de (semi-)publieke sector.

Alle communicatie via eHerkenning

‘De tijd waarin de communicatie tussen ondernemers en de overheid via fax verliep, is gelukkig voorgoed voorbij,’ zegt Joost van Deelen lachend. ‘Op dit moment zetten we in Nederland definitief de stap naar volledig digitale communicatie. En dat begint met inloggen. Alle communicatie die je als ondernemer straks doet met de overheid, begint met inloggen via eHerkenning. Of het nu gaat om het doen van pensioenopgaven, een aanvraag bij het UWV of het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG): eHerkenning wordt overal voor gebruikt.’ Organisaties die al zijn overgestapt op eHerkenning zijn bijvoorbeeld de Belastingdienst, het UWV, Pensioenfonds Metaal & Techniek, waterschappen, gemeenten en ministeries. ‘En omdat wij veel van deze activiteiten doen voor onze klanten, is het belangrijk dat zij ons machtigen.’

Heeft wat voeten in de aarde

Het inloggen mag dan eenvoudig zijn met eHerkenning, het machtigen heeft nog wel wat voeten in de aarde. Zo moet de medewerker die namens uw bedrijf eHerkenning aanvraagt en de machtiging afgeeft, fysiek geïdentificeerd worden door een derde partij. Die derde partij is een aanbieder van accounts voor eHerkenning, in het geval van Rühl Haegens Molenaar is dat KPN. Er gaat dus ook wel wat tijd overheen voordat de machtiging is geregeld. Daar staat tegenover dat de kosten voor het machtigen zeer laag zijn.

Tijd om in actie te komen!

Wilt u gebruik maken van de ketenmachtiging? Neem dan contact op met uw salarisadministrateur of contactpersoon. U ontvangt dan van Rühl Haegens Molenaar een link om de ketenmachtiging aan te vragen. Hoog tijd om in actie te komen!

 Meer informatie? Dit is de link naar de website: www.eherkenning.nl of neem contact op met Rühl Haegens Molenaar via info@rhmweb.nl of www.rhmweb.nl 
Menu