EmailTwitterLinkedIn

Menu

Koop en verkoop

Krijgt u te maken met een bedrijfsovername? Gaat u een bedrijf overnemen of verkopen? Wij begeleiden u tijdens het hele proces: van de strategische oriëntatie, bedrijfsanalyses en waardebepaling tot de onderhandelingen en afronding. Daarnaast kunnen wij toezien op en zorgdragen voor het verkrijgen van een passende financiering.

Soms wordt een bedrijf overgenomen door de kinderen, door familie of door één of meerdere aandeelhouders. Wanneer dit niet het geval is, zal het bedrijf aan een derde partij worden overgedragen. Wie uw bedrijf ook gaat overnemen, een aantal dingen dient u te weten over bedrijfsovername. Deze begint met het verkoopklaar maken van de onderneming en het vinden van een geschikte koper.  Hierna volgt het onderhandelingstraject over onder meer de verkoopprijs.
Tot slot moet de bedrijfsovername afgerond worden.

Het is in alle gevallen verstandig (ook wanneer het bedrijf door familie wordt overgenomen) u te wenden tot een onafhankelijk en deskundig adviseur. Naast fiscale en financiële aspecten spelen bij een bedrijfsovername ook psychologische en sociale facetten een rol, vooral wanneer het bedrijf door een bekende overgenomen wordt. Hierbij is een objectieve houding van belang. Wanneer u een onafhankelijke adviseur in de arm neemt, kan deze hierop toezien.

Op weg naar succes?

Neem contact met ons op. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen. Dankzij de vele disciplines die we in huis hebben, zijn we een volwaardige sparringpartner. Op tal van fronten. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Menu